https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/chrupiace-krokiety-cielece-z-salatka-z-mango-i-chilli-50308437_1582288969.jpg

Chrupiące krokiety cielęce z sałatką z mango i chilli

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/chrupiace-krokiety-cielece-z-salatka-z-mango-i-chilli-50308437_1582288969.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Gicz

  • Gicze cielęce przypraw marynatą do wołowiny. Piecz przez 30 minut w temperaturze 220⁰C. Następnie podlej wodą, przykryj i duś do miękkości. Mięso obierz (oddzielając od siebie włókna). Sos od pieczenia giczy zredukuj do 100 ml, połącz z mięsem i dodaj rozpuszczone masło. Całość dokładnie wymieszaj i uformuj kulki, po 3 sztuki na porcję.

Panierka

  • Krokiety obtocz w panko, jajach i ponownie w panko. Smaż w głębokim tłuszczu do uzyskania złotego koloru.

Sałatka

  • Mango pokrój, wymieszaj z sosem Sunshine Chili, dodaj listki kolendry i zgrillowaną kapustę pak choy.

Podanie

  • Chrupiące kulki z giczy podawaj z sałatką z mango. Całość posyp upalonym sezamem, udekoruj kiełkami i sałatami

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE