https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/fondant-czekoladowy-ze-swiezymi-owocami-50276362_1582288981.jpg

Fondant czekoladowy ze świeżymi owocami

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/fondant-czekoladowy-ze-swiezymi-owocami-50276362_1582288981.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Fondant

  • Foremki wysmaruj Ramą i obsyp kakao, nadmiar kakao wysyp. Rozdrobnioną czekoladę i Ramę przełóż do miski, a następnie roztop w kąpieli wodnej. Odstaw do lekkiego przestygnięcia. Żółtka i jajka ubij razem z cukrem na puszystą masę. Następnie dodaj mąkę i wymieszaj. Cały czas mieszając, dodawaj płynną czekoladę z masłem - do uzyskania jednolitej masy. Do przygotowanych foremek wlej masę czekoladową i wstaw do pieca nagrzanego do temperatury 180⁰C na 10 minut. Po wyjęciu z pieca odstaw na około 2 minuty. Następnie wyjmij z foremek.

Podanie

  • Serwuj na ciepło z dodatkiem świeżych owoców.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE