https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/marchewkowa-panna-cotta-z-konfitura-z-pomaranczy-50276467_1582289001.jpg

Marchewkowa panna cotta z konfiturą z pomarańczy

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/marchewkowa-panna-cotta-z-konfitura-z-pomaranczy-50276467_1582289001.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Panna Cotta

  • Sok z marchewki zagotuj, dodaj Panna Cottę i wymieszaj. Połącz z Ramą 31% i przelej do foremek. Odstaw do lodówki na minimum 4 godziny.

Konfitura

  • Zagotuj sok pomarańczowy z likierem, dodaj pomarańcze. Całość duś na wolnym ogniu, zagęść skrobią ziemniaczaną wymieszaną z niewielką ilością wody. 

Sianko z marchewki

  • Marchew obierz i pokój w bardzo cienkie paski, osusz ręcznikiem papierowym i ułóż pomiędzy dwie blachy G/N (perforowane) wyłożone papierem. Susz w piecu konwekcyjnym w temperaturze 120⁰C, od czasu do czasu mieszając.

Podanie

  • Panna Cottę wyjmij z foremek i ułóż na talerzach z dodatkiem konfitury. Podawaj z przygotowanym siankiem z marchewki.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE