https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/kanapka-z-szarpanym-indykiem-grillowanymi-warzywami-i-guacamole-50456723_1582289014.jpg

Kanapka z szarpanym indykiem, grillowanymi warzywami i guacamole

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/kanapka-z-szarpanym-indykiem-grillowanymi-warzywami-i-guacamole-50456723_1582289014.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Indyk

  • Filet z indyka przypraw Przyprawą do kurczaka, obsmaż na oleju, przełóż na blachę G/N.
  • Podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, seler naciowy oraz posiekany czosnek i tymianek, dołóż do indyka. 
  • Całość zalej gorącą wodą, przykryj i wstaw do pieca nagrzanego do temperatury 160°C na minimum 100 minut. Za pomocą widelca porozdzielaj włókna mięsa.

Guacamole

  • Awokado zmiksuj z sokiem z limonki, dodaj pokrojone w drobną kostkę chilli, cebulę, posiekana kolendrę i utarty czosnek z solą. Całość wymieszaj.

Podanie

  • Bułki przekrój na pół, posmaruj majonezem, ułóż kawałki indyka, dodaj guacamole, grillowana cukinię, sałatę i piklowaną cebulę. Przykryj wierzchem bułki.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE