https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/filet-z-kurczaka-w-fasolce-z-bekonem-w-smietankowym-sosem-z-pieczarka-50223287_1582289143.jpg

Filet z kurczaka w fasolce z bekonem w śmietankowym sosem z pieczarką

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/filet-z-kurczaka-w-fasolce-z-bekonem-w-smietankowym-sosem-z-pieczarka-50223287_1582289143.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Mięso

  • Piersi z kurczaka pokrój na 20 kawałków, dopraw Delikatem do drobiu Knorr i nadziej suszonymi pomidorami.
  • Blachę G/N cienko spryskaj Ramą Combi Profi, ułóż filety i z góry również cienko spryskaj Ramą Combi Profi.
  • Piec rozgrzej do 190⁰C, wstaw filety i piecz około 10 - 12 minut.

Warzywa

  • Zamrożoną fasolkę wysyp na gastronorme, posyp Aroma mixem i paruj w piecu przez około 3-4 minuty.

Sos

  • Pokrojony boczek w kostkę krótko zasmażaj na Ramie Culinesse, dodaj cebulę i zeszklij, dodaj pokrojone w cząstki pieczarki i zasmażaj.
  • Następnie dodaj wino i krótko redukuj, dodaj Ramę Cremefine i krótko duś.
  • Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Podanie

  • Ułóż fasolkę i wyporcjowanego kurczaka na gastronormie, delikatnie polej sosem i posyp pietruszką.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE