https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/tortellini-ze-szpinakiem-i-sandaczem-w-sosie-cytrynowym-50404499_1582289156.jpg

Tortellini ze szpinakiem i sandaczem w sosie cytrynowym

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/tortellini-ze-szpinakiem-i-sandaczem-w-sosie-cytrynowym-50404499_1582289156.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Sandacz

  • Filety podziel na 10 równych części, przypraw marynatą i usmaż.

Sos

  • Szalotkę delikatnie zeszklij na tłuszczu. W gorącej wodzie rozprowadź sos cytrynowo-maślany, zagotuj, dodaj Ramę 31%, połącz z podsmażoną szalotką odstaw i przypraw solą do smaku.

Tortellini

  • W osolonej wodzie ugotuj pierożki tortellini, odcedź (pozostaw wodę z gotowania pierożków) i wymieszaj z oczyszczonym szpinakiem. Całość połącz z sosem cytrynowym i delikatnie podgrzej.
  • Jeśli będzie taka potrzeba, dodaj odrobinę wody z gotowania pierożków.

Podanie

  • Cytryny obierz, wytnij filety i delikatnie skarmelizuj na patelni z odrobiną cukru.
  • Pomidorki przekrój i przypraw świeżo mielonym pieprzem, a następnie upiecz w piecu.
  • Tortellini podawaj z sosem i szpinakiem na głębokim talerzu.
  • Udekoruj filecikami z cytryny i cząstkami pomidora. Na górze połóż sandacza.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE