https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/ragout-jagniecy-z-warzywami-50223424_1582289199.jpg

Ragout jagnięcy z warzywami

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/ragout-jagniecy-z-warzywami-50223424_1582289199.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Ragout

  • Łopatkę pokrój w dużą kostkę 3 na 3 cm, przypraw Delikatem.
  • W głębokiej gastronormie rozłóż mięso, spryskaj Ramą Combi i wstaw do nagrzanego do temperatury 210⁰C pieca na 15 minut, po 10 minutach wymieszaj.
  • Do mięsa dodaj posiekany czosnek, chili, koncentrat pomidorowy i wino, wymieszaj.
  • Następnie dodaj sos pieczeniowy wymieszany w 1 litrze gorącej wodzy, Esencję wołową, liść laurowy, pieprz czarny i rozmaryn, przykryj, wstaw do pieca na 140⁰C całość duś do 3/4 miękkości.
  • Dodaj pokrojone w duże cząstki marchew, rzodkiew, ziemniaki i cebulę całość duś.
  • Gdy wszystko będzie już prawie miękkie dodaj pokrojoną cukinię, fasolkę szparagową i groszek.
  • Całość duś jeszcze przez chwile, dopraw do smaku solą i posyp natką pietruszki.
  • Przełóż do porcelanowej gastronormy.
  • Jeśli będzie taka konieczność danie delikatnie zagęść.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE