https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/penne-w-oliwnym-sosie-pesto-z-dodatkiem-zielonych-warzyw-i-czarna-soczewica-50281211-676px-x-666px_1582288461.jpg

Penne z zielonymi warzywami i czarną soczewicą

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/penne-w-oliwnym-sosie-pesto-z-dodatkiem-zielonych-warzyw-i-czarna-soczewica-50281211-676px-x-666px_1582288461.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Penne

  • Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.
  • Czarną soczewicę ugotuj oddzielnie.
  • Cukinię oczyść i pokrój w dużą kostkę.
  • Groszek i brokuły oczyść, podziel na mniejsze części i zblanszuj.
  • Cebulę pokrój w piórka, zasmaż razem z plasterkami czosnku na części oliwy z oliwek, dodaj cukinię, a po chwili groszek i brokuły. Zasmażone składniki wymieszaj z soczewicą i makaronem.
  • Całość dopraw pieprzem i natką pietruszki zmiksowaną z Primerbą pesto oraz pozostałą częścią oliwy z oliwek.

Podanie

  • Porcje makaronu posyp tartym parmezanem.
  • Udekoruj skórkami pomidora.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE