https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/sernik-podany-z-konfitura-ganache-i-lodami-chalwowymi-50260237_1582289264.jpg

Sernik podany z konfiturą, ganache i lodami chałwowymi

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/sernik-podany-z-konfitura-ganache-i-lodami-chalwowymi-50260237_1582289264.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Masa serowa

  • Żółtka połącz z Ramą i cukrem, a następnie ubij w kąpieli wodnej. Dodaj masło w temperaturze pokojowej i stopniowo dodawaj ser. Całość wymieszaj na gładką masę. Przełóż do foremek, wystudź lub zamroź.

Ganache

  • Zagotuj Ramę 31% z syropem, dodaj czekoladę i mieszaj do całkowitego jej rozpuszczenia. Dodaj masło, a gdy masa przestygnie, dodaj likier pomarańczowy. Wymieszaj i odstaw do wystygnięcia

Crunch

  • Podgrzej masło i skarmelizuj w nim odtłuszczone mleko w proszku. Przecedź przez drobne sitko i przełóż na ręcznik papierowy. 

Lody

  • Lody waniliowe wymieszaj z chałwą. Ponownie zamroź.

Emulsja z oliwy

  • Syrop podgrzej do temperatury 30˚C, dodaj żółtko, wymieszaj. Wlewaj powoli oliwę, tworząc gęstą emulsję. Dopraw do smaku.

Konfitura owocowa

  • Owoce obierz, pokrój w kostkę, przełóż do garnka i zalej octem. Dodaj przyprawy, cukier i rodzynki. Gotuj na wolnym ogniu, do odparowania soków, w naczyniu szczelnie przykrytym papierem do pieczenia z dziurką na środku.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE