https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/vitello-tonnato-z-kremowym-sosem-tunczykowo-kaparowym-50456031_1582289308.jpg

Vitello Tonnato z kremowym sosem tuńczykowo-kaparowym

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/vitello-tonnato-z-kremowym-sosem-tunczykowo-kaparowym-50456031_1582289308.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Vitello Tonnato

  • Cielęcinę dopraw Przyprawą do mięs połączoną z oliwą. 
  • Wstaw do pieca, ustawionego na pieczenie z parą, nagrzanego do temperatury 140°C, z sondą nastawioną na 68°C.

Sos

  • Majonez, oliwę, sok z cytryny, anchois, kapary i tuńczyka zmiksuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Podanie

  • Zimną cielęcinę pokrój w cienkie plastry, ułóż na talerzu, sos rozsmaruj po mięsie.
  • Udekoruj kaparami (pokrojone jabłuszka), pomidorkami i sezonowymi ziołami.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE