https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/zupa-ramen-z-dwoma-rodzajami-miesa-i-plynnym-jajkiem-50239869_1582289354.jpg

Ramen z dwoma rodzajami mięsa i płynnym jajkiem

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/zupa-ramen-z-dwoma-rodzajami-miesa-i-plynnym-jajkiem-50239869_1582289354.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Wywar

  • Wieprzowinę i kurczaka zamarynuj w czosnku i sosie Ketjap Manis. Zamarynowane mięso razem z marchwią, czosnkiem i imbirem krótko opiecz w piecu konwekcyjno-parowym w temperaturze 200°C. Przełóż do garnka, dodaj cukier, grzyby shiitake, przyprawę „pięć smaków”. Zalej wodą i dodaj Esencję bulionu drobiowego. Gotuj na wolnym ogniu, żeby wywar nie zmętniał. Podczas gotowania wywar szumuj, stopniowo wyjmuj ugotowane mięso.

Dodatek

  • Makaron ugotuj, pod koniec dodaj szpinak i kukurydzę. Jajka ugotuj na miękko.

Podanie

  • Makaron i sparzone warzywa rozłóż do misek na zupę, dodaj pokrojone grzyby, bambus, pokrojoną marchew i przekrojone na pół jajko. Całość wywarem doprawionym Mirin i sake. Dodaj mięso pokrojone w plasterki oraz pokrojoną dymkę i wodorosty nori. 

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE