https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/zeberka-w-miodowo-piwnej-glazurze-podane-z-salatka-z-zielonego-groszku-50385318_1582289368.jpg

Żeberka w miodowo-piwnej glazurze podane z sałatką z zielonego groszku

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/zeberka-w-miodowo-piwnej-glazurze-podane-z-salatka-z-zielonego-groszku-50385318_1582289368.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Żeberka

  • Żeberka posyp z dwóch stron peklosolą i odstaw na 2 godziny. Następnie obsyp Delikatem do mięs i zamknij w worku wakum. Wstaw do cyrkulatora o temperaturze 85⁰C na 8 godzin. Po tym czasie przełóż do zimnej wody.

Glazura

  • Piwo zredukuj z miodem o połowę i wymieszaj z sosem barbecue. Żeberka wyjmij z worka wakum, osusz, posmaruj glazurą i zgrilluj.
  • Dodatkowo w trakcie grillowania posmaruj żeberka glazurą.

Groszek zielony

  • Groszek wrzuć do wrzącej wody i gotuj przez około 3 minuty. Następnie zahartuj i odsącz. Na maśle zeszklij szalotkę, dodaj miód, chili i groszek. Zasmażaj przez 2 minuty. Dodaj miętę i dopraw do smaku.
  • Groszek możesz podać w formie puree.

Podanie

  • Żeberka i groszek ułóż na desce i udekoruj obsmażonymi pomidorkami koktajlowymi.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE