https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/quiche-z-grzybami-lesnymi-50260225-676px-x-666px_1582288473.jpg

Quiche z grzybami leśnymi

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/quiche-z-grzybami-lesnymi-50260225-676px-x-666px_1582288473.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Ciasto (2 formy)

  • Ramę Profi uniwersalną utrzyj z jednym jajkiem, Ramą 24%, solą i cukrem. Dodaj przesianą mąkę i wyrób ciasto (pozostaw 50 g mąki do podsypania ciasta podczas wałkowania).
  • Ciasto podziel na 2 części. Każdą rozwałkuj i włóż do formy na tartę. Na ciasto połóż pergamin, wysyp groch lub fasolę i piecz w temperaturze 180˚C przez 10 minut. Dzięki temu rant ciasta nie opadnie.
  • Wyjmij z pieca, zdejmij pergamin z fasolą i piecz kolejne 5 minut.

Farsz

  • Boczek podsmaż razem z pokrojonym w paski porem. Oddzielnie podsmaż grzyby.
  • W jednej misce połącz podsmażone składniki, Ramę 31%, cztery jaja i sos pieczarkowo-borowikowy.
  • Gotową masę wlej do upieczonych ciast.

Quiche

  • Piecz w temperaturze 130˚C przez 20 minut, a następnie podnieś temperaturę do 170˚ i piecz kolejne 10 minut.

  • Quiche pozostaw do wystudzenia, wyporcjuj i porcyjnie podgrzewaj.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE