https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/io-9793krem-z-ziemniaka-copy_1589812052.jpg

Krem z selera i ziemniaków z dodatkiem mleczka i oliwy z kolendry

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/io-9793krem-z-ziemniaka-copy_1589812052.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

KREM

  • Seler naciowy oczyść z łyka i pokrój wraz z cebulą w kostkę, dodaj seler, zasmaż i zalej wodą.
  • Warzywa duś do miękkości, a następnie zmiksuj.
  • Przecedź przez sito (czapka chińczyka), wsyp puree ziemniaczane i mleczko kokosowe.
  • Całość zmiksuj na gładki krem, na końcu dopraw solą, cukrem i cytryną do smaku.

OLIWA Z KOLENDRY

  • Oliwę podgrzej do temperatury 45°C, zmiksuj z kolendrą i przecedź przez bardzo drobne sito.

PODANIE

  • Krem wyporcjuj, udekoruj oliwą z kolendry i prażoną cebulą.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE