https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/salatka-z-grillowana-watrobka-i-truskawkowym-vinaigrette-50385229_1590672969.jpg

Sałatka z grillowaną wątróbką i truskawkowym vinaigrette

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/salatka-z-grillowana-watrobka-i-truskawkowym-vinaigrette-50385229_1590672969.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Wątróbka

  • Wątróbkę oczyść, zgrilluj i przypraw solą oraz pieprzem.
  • Pokrój w mniejsze części i pozostaw w ciepłym miejscu.

Sałatka

  • Sałaty wypłucz i osusz.
  • Owoce oczyść i pokrój w cząstki o dowolnym kształcie i wymieszaj bukietem sałat.
  • Cienko pokrojony boczek ułóż na pergaminie i wstaw do pieca konwekcyjno-parowego temp. 200°C na 15 minut.
  • Chipsy z boczku przełóż na papierowy ręcznik by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Truskawkowy vinaigrette

  • Sos sałatkowy grecki połącz z octem, wodą, polewą truskawkową i miodem.
  • Całość wymieszaj rózgą i odstaw na 3 minuty.
  • Po chwili dodaj oliwę i ponownie wymieszaj.

Podanie

  • Na talerzu przygotuj kompozycję z owoców, sałat i letniej wątróbki.
  • Całość skrop przygotowanym vinaigrette.
  • Danie udekoruj chipsem z boczku i opcjonalnie pudrem z buraka.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE