https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/grillowane-warzywa-podane-z-hummusem-paprykowym-i-salsa-verdee28083-50456257_1590675388.jpg

Grillowane warzywa podane z humusem paprykowym i salsa verde

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/grillowane-warzywa-podane-z-hummusem-paprykowym-i-salsa-verdee28083-50456257_1590675388.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Warzywa

  • Warzywa oczyść pokrój w dowolny sposób i zgrilluj.

Humus z grillowaną papryką

  • Ciecierzycę zmiksuj z 200 g papryki grillowanej, czosnkiem, pastą szafranową, sokiem z cytryny (20 ml), olejem sezamowym, solą i pieprzem.
  • Pozostałą część papryki pokrój w drobną kostkę i pozostaw do dekoracji.

Salsa verde

  • Primerbę bazyliową połącz z drobno pokrojonymi listkami mięty, pokrojonym szczypiorkiem i posiekanym anchois.
  • Dodaj oliwę, sok z cytryny (20 ml) i wymieszaj.

Podanie

  • Grillowane warzywa podawaj z humusem i salsa verde.
  • Całość posyp pokrojoną w kostkę grillowaną papryką.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE