https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/wolno-pieczona-wieprzowina-w-stylu-koreanskim-50311934-3_1591270805.jpg

Wolno pieczona wieprzowina w stylu koreańskim

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/wolno-pieczona-wieprzowina-w-stylu-koreanskim-50311934-3_1591270805.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Mięso

  • Delikat do mięs, sól, 30 g cukru wymieszaj a następnie obsyp nim mięso.
  • Wstaw do lodówki na 24 godziny.

Dodatki do pieczenia mięsa

  • Imbir i czosnek w łupinie posiekaj, cebulę obierz i pokrój w duże kawałki, dodaj płatki chili i olej.
  • Na blachę G/N ułóż mięso obsyp pokrojonymi składnikami, przykryj folią aluminiowa i piecz w temperaturze 140⁰C.

Sos

  • Sos pieczeniowy wymieszaj w gorącej wodzie i zagotuj, dodaj 40 g zmiksowanych orzeszków ziemnych, ocet winny, pozostały cukier, sos Ketjap Manis i olej sezamowy. Redukuj przez kilka minut.
  • Miękkie mięso przełóż na czystą blachę G/N (wyłożona pergaminem) i polej częścią sosu. Wstaw do pieca nagrzanego do 230⁰C i piecz przez 10 minut do uzyskania ciemnego koloru.
  • Do pozostałej ilości sosu dodaj resztę orzeszków.

Podanie

  • Mięso pokrój w plastry, podawaj z sosem, ugotowanym ryżem jaśminowym i  warzywami.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE