https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/schab-sous-vide-z-sosem-mysliwskim-z-kurkami-50342741_1591273711.jpg

Schab sous-vide z sosem myśliwskim z kurkami

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/schab-sous-vide-z-sosem-mysliwskim-z-kurkami-50342741_1591273711.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Mięso

  • Schab w całości oczyść z błon i włóż do solanki przygotowanej z 2,5 litra wody, 65 g soli kamiennej i 40 cukru na 12 godzin.

  • Następnie mięso zawiń szczelnie w folię spożywczą i wstaw do pieca nastawionego na program parowanie w temperaturze 67⁰C na 2 godziny.

Sos myśliwski

  • Na oleju zasmaż szalotkę pokrojoną w kostkę oraz kurki, podlej winem i odparuj. Zalej 0,5 litra wody dodaj sos pieczeniowy, posiekany tymianek i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Całość gotuj kilka minut na wolnym ogniu.
  • Zagęść kostkami surowego masła.

Puree ziemniaczane

  • Zagotuj 800 ml wody, odstaw, dodaj 200 ml zimnej wody aby temperatura spadła do 80⁰C, wsyp puree ziemniaczane i wymieszaj.

Podanie

  • Schab wyporcjuj, podawaj z przygotowanym sosem myśliwski i puree ziemniaczanym.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE