https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/risotto-grzybowe-50507672_1591338873.jpg

Risotto grzybowe

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/risotto-grzybowe-50507672_1591338873.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Risotto

  • Cebulę pokój w kostkę, zeszklij na 80 g masła, dodaj grzyby pokrojone w paski i zasmażaj przez chwilę. Dodaj ryż cały czas zasmażając, wlej wino a po chwili podlej częścią wywaru warzywnego. 
  • Gotuj na małym ogniu, dodając partiami pozostały wywar.
  • Risotto gotuj do uzyskania płynnej konsystencji przypominającej lawę.
  • Na koniec dodaj Primerbę, pozostałe masło i starty parmezan.
  • Całość wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE