https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/gulasz-z-pieczonego-baklazana-z-indyjskim-chlebkiem-naan-50226403-2_1591343884.jpg

Gulasz z pieczonego bakłażana z indyjskim chlebkiem naan

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/gulasz-z-pieczonego-baklazana-z-indyjskim-chlebkiem-naan-50226403-2_1591343884.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Gulasz

  • Wszystkie warzywa pokrój w dużą kostkę. Bakłażany delikatnie posól i odstaw. Po kilkunastu minutach osusz papierowym ręcznikiem.
  • Bakłażany oprósz 50 g mąki, podsmaż na rozgrzanej oliwie i przełóż na ręcznik papierowy. Na tej samej patelni podsmaż kolejno cebulę, posiekany czosnek i paprykę chili, cukinię, przyprawę Garam masala.
  • Po chwili dodaj pomidory z puszki, całość duś na małym ogniu przez 10 minut.
  • W ostatniej fazie gotowania, danie wzbogać konserwową ciecierzycą i esencją bulionu warzywnego.

Chlebek naan

  • Przygotuj rozczyn połącz 50 ml mleka z drożdżami, szczyptą mąki i szczyptą cukru. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, następnie połącz z pozostała ilością mąki, mlekiem, jajkiem, jogurtem, olejem, solą i czarnuszką. Ciasto zagnieć na jednolitą masę, przełóż w ciepłe miejsce i pozostaw do wyrośnięcia.
  • Z ciasta uformuj małe płaskie chlebki i odstaw na 5 minut.
  • Smaż na suchej patelni z każdej strony na złoty kolor. Chlebki naan moga być lekko przypieczone.
  • Gotowy chlebek podawaj z gulaszem.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE