https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/tabuleh-grzybowe-50507589_1591707240.jpg

Tabuleh grzybowe

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/tabuleh-grzybowe-50507589_1591707240.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Wykonanie:

  • Kaszę przesmaż na części oliwy z oliwek, zalej gorącym wywarem warzywnym i gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut.
  • Pieczarki pokrój w półplasterki a szalotkę w kostkę. Podsmaż na pozostałej oliwie. Dodaj pokrojony w paski koper włoski. Całość delikatnie zeszklij.
  • Podsmażone składniki połącz z ugotowaną kaszą burgul. Dopraw do smaku Primerbą grzybową, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
  • Przełóż na talerz i posyp grubo pokrojonymi listkami pietruszki lub całymi listkami.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE