https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/wedzone-marchewki-z-wodorostami-wakame-i-cytrusowym-majonezem-50507597_1591711662.jpg

Wędzone marchewki z wodorostami wakame i cytrusowym majonezem

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/wedzone-marchewki-z-wodorostami-wakame-i-cytrusowym-majonezem-50507597_1591711662.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Wędzone marchewki:

  • Marchewki obierz, pokrój pod skosem w grube talarki. Wymieszaj z sosem Ketjap Manis, przypraw szczypta soli i skrop oliwą.
  • Przełóż na blaszkę z pergaminem i wstaw do piekarnika na około 10 minut, temperatura 160 stopni celcjusza.
  • Marchewki przełóz do miski, dodaj wodorosty wakame, esencję dymną i wymieszaj.

Cytrusowy majonez:

  • Majonez wymieszaj z esencją cytrusową. Przełóż do plastykowej butelki do serwowania.

Podanie:

  • Wędzone marchewki z wakame przełóż na talerz, dodaj cytrusowy majonez i posyp upalonym sezamem.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE