https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/gulasz-z-baklazana-i-ciecierzycy-50443771_1591786776.jpg

Gulasz z bakłażana i ciecierzycy

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/gulasz-z-baklazana-i-ciecierzycy-50443771_1591786776.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Gulasz

  • Bakłażany ze skórą, pokrój w dużą kostkę, dopraw solą i oprósz mąką.
  • Usmaż na złoty kolor w głębokim tłuszczu o temperaturze 200°C. 
  • Przełóż na blachę wyłożoną papierem i odstaw.
  • Cebulę (kostka) z czosnkiem zeszklij na oliwie, dopraw papryką i kminem.
  • Następnie dodaj ciecierzycę, Peperonatę, dopraw Esencją, a na koniec dodaj bakłażany.
  • Gulasz dopraw do smaku. W razie konieczności podlej wodą do otrzymania pożądanej konsystencji.

Podanie

  • Gulasz podawaj posypany świeżym szczypiorem.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE