https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/dburger-wegetarianski-50502320-1_1591786213.jpg

Burger wegetariański

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/dburger-wegetarianski-50502320-1_1591786213.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Burger

  • Odsączoną fasolę, buraka i czosnek zmiksuj ręcznym blenderem, dodaj oliwę, sól i  pieprz. Na sam koniec dodaj zmiksowane płatki kukurydziane, całość starannie wymieszaj. Uformuj 20 równych burgerów, włóż je na blachę z pergaminem i piecz przez około 10 minut w temperaturze 160⁰C.

Dodatki

  • Pomidory pokrój w plastry, awokado w cząstki, a cebulę w piórka.

Podanie

  • Bułki podgrzej i przesmaruj majonezem wegańskim. Połóż na bułkę ciepłego burgera z fasoli, pokrojone składniki i kilka listków rukoli a następnie przykryj wierzchem bułki. Serwuj dwa małe burgery na porcję. Majonez podawaj dodatkowo w małej miseczce.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE