https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/pieczony-dorsz-z-ziemniakami-i-vinaigrettem-pomidorowym-z-cytrusami-50506904_1591797495.jpg

Dorsz z ziemniakami i vinaigrettem pomidorowym z cytrusam

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/pieczony-dorsz-z-ziemniakami-i-vinaigrettem-pomidorowym-z-cytrusami-50506904_1591797495.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Dorsz:

  • Dorsza podziel na 20 równych kawałków, przypraw solą morską i usmaż na oleju z masłem razem z gałązkami tymianku i częścią czosnku w łupinie (20 gramów).

Ziemniaki:

  • Esencję bulionu rybnego połącz z wodą i zagotuj.
  • Cebulę i por pokrój w półksiężyce i delikatnie zeszklij na oliwie z oliwek (20 ml.), podlej winem.
  • Ziemniaki obierz, pokrój w plastry i dodaj do cebuli i pora. Całość zalej bulionem rybnym.
  • Przełóż na blaszkę g/n, przykryj i wstaw do pieca konwekcyjnego na funkcję gotowanie, na około 15 minut.

Vinaigrette:

  • Pomidory sparz usuń skórę i gniazda nasienne. Miąższ pokrój w drobną kostkę.
  • Esencję cytrusową połącz z oliwą (200 gramów), pomidorami, posiekanym czosnkiem oraz szczypiorkiem.

Podanie:

  • Ugotowanie ziemniaki przełóż na talerz i polej sosem od duszenia. Na ziemniakach połóż rybę i polej przygotowanym vinaigrette pomidorowym z cytrusami.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE