https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/spring-rolls-z-warzywami-w-pikantnym-sosie-z-mango-50442775-676px-x-666px_1582288499.jpg

Spring rolls z warzywami w pikantnym sosie z mango

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/spring-rolls-z-warzywami-w-pikantnym-sosie-z-mango-50442775-676px-x-666px_1582288499.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Spring rolls z warzywami

  • Warzywa pokrój w paski julienne, sparz i zahartuj.
  • Wymieszaj z częścią sosu Sambal Manis, czarnym sezamem, dopraw do smaku Primerbą czosnkową, drobno pokrojonym imbirem i solą.
  • Makaron ryżowy przygotuj według zaleceń na opakowaniu. Pokrój w centymetrowe paski i wymieszaj z warzywami.
  • Na płat ciasta ułóż warzywa i makaron. Całość zwiń w rulon.
  • Piecz w głębokim tłuszczu lub w piecu konwekcyjnym w temperaturze 200°C - używając Ramy Combi Profi.

Pikantny sos z mango

  • Do soku ananasowego dodaj cukier brązowy oraz ocet i zagotuj. Następnie dodaj ketchup i gotuj 2-3 minut mieszając. Pozostaw do wystudzenia.
  • Kolejno dodaj sos Sambal Manis i pokrojone w kostkę mango.
  • Na sam koniec do zimnego sosu dodaj listki pokrojonej kolendry.

Podanie

  • Spring Rolls podawaj z przygotowanym sosem.
  • Dodatkowo danie można udekorować limonkę, chili i kolendrę.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE