https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/boczek-pieczony-w-zielonej-soczewicy-z-cebulka-perlowa-tymiankiem-i-bialym-winem-504442191_1591828074.jpg

Boczek pieczony w zielonej soczewicy z cebulką perłową, tymiankiem i białym winem

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/boczek-pieczony-w-zielonej-soczewicy-z-cebulka-perlowa-tymiankiem-i-bialym-winem-504442191_1591828074.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Boczek:

  • Boczek dopraw marynatą, solą i cukrem.
  • Zwiń w folię i odstaw do lodówki na co najmniej 24 godziny.
  • Zamarynowany boczek upiecz w piecu o temperaturze 220° C. Piecz do momentu, aż otrzymasz złoty kolor.
  • Na oliwie zasmaż cebulę, czosnek dodaj Primerbę. Podlej białym winem, zredukuj.
  • Na blachę G/N wyłóż namoczoną soczewicę, podsmażoną cebulę i boczek. Zalej wywarem, przykryj szczelnie i piecz do miękkości w temperaturze 170°C.

Podanie:

  • Wyporcjowany boczek układaj na soczewicy. Podawaj ze złoconą cebulką perłową. Całość posyp miętą.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE