https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/zupa-z-ogonow-wolowowych-z-soczewica-i-peczonymi-warzywami-50443764_1591911743.jpg

Zupa z ogonów wołowych z soczewicą i pieczonymi warzywami

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/zupa-z-ogonow-wolowowych-z-soczewica-i-peczonymi-warzywami-50443764_1591911743.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Ogony wołowe:

  • Ogony wołowe przypraw Marynatą do wołowiny i piecz przez godzinę w temperaturze 150⁰C.
  • Zarumienione ogony przełóż do garnka, zalej wodą z dodatkiem Bulionu wołowego oraz pozostałych przypraw i gotuj do miękkości.
  • Po ugotowaniu i wystygnięciu, obierz je. Mięso z ogonów pokrój, a wywar przecedź. Ważne by po scedzeniu zostało około 2 litry wywaru, jeśli będzie za mało to uzupełnij wodą.

Soczewica:

  • Do gorącego wywaru dodaj soczewicę i gotuj do miękkości na wolnym ogniu, pod koniec gotowania dodaj mięso z ogonów.

Pieczone warzywa:

  • Warzywa pokrój w kostkę.
  • Marchew, seler i pietruszkę skrop olejem i wstaw do piekarnika na 10 minut o temperaturze 160⁰C. 
  • Następnie dodaj cebulę, a po chwili pozostałe składniki wymieszane z żółtą pastą curry. Całość zasmaż przez chwilę tak, aby całość się zrumieniła. 

Podanie:

  • Podsmażone warzywa dodaj do zupy.
  • Całość gotuj przez chwilę na wolnym ogniu.
  • Zupę dopraw do smaku.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE