https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/czerwona-curry-z-kaczka-groszkiem-cukrowym-dynia-i-boczniakami-50443984_1591913838.jpg

Curry z kaczką, groszkiem cukrowym, dynią i boczniakami

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/czerwona-curry-z-kaczka-groszkiem-cukrowym-dynia-i-boczniakami-50443984_1591913838.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Filety z kaczki:

  • Przygotuj solankę z 3 litrów wody i 0,300 kg soli, włóż do niej filety i odstaw na 2-3 godziny, następnie wyjmij, wypłucz i osusz.
  • Filety ułóż na zimnej patelni i smaż z każdej strony na średnim ogniu przez 10-12 minut.
  • Po obsmażeniu ułóż na papierowym ręczniku i pokrój w cienkie plastry.

Mleczko kokosowe:

  • Mleczko kokosowe wsyp do ciepłej przegotowanej wody, dokładnie wymieszaj i odstaw.

Curry:

  • Pastę curry podsmaż na oleju razem z koncentratem pomidorowym zalej wodą, dodaj pozostałe składniki sosu i zagotuj.
  • Dynie wymieszaj z połową oleju i piecz w temperaturze 180⁰C przez około 8 minut.
  • Boczniaki smaż krótko na mocnym ogniu.

  • Do sosu dodaj dynię, boczniaki i groszek, całość gotuj przez 2-3 minuty i odstaw.
  • Na koniec wlej mleczko kokosowe, dodaj filety z kaczki. Całość delikatnie wymieszaj i dopraw do smaku.

Podanie:

  • Curry podawaj posypane listkami kolendry z ryżem jaśminowym.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE