https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/dorsz-w-bekonie-podany-na-caponacie-50223245_1591915527.jpg

Dorsz w bekonie podany na caponacie.

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/dorsz-w-bekonie-podany-na-caponacie-50223245_1591915527.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Solanka:

  • Przygotuj solankę z wody, z 0,200 kg soli i 0,100 kg cukru. Dorsza pokrój na porcje i włóż do solanki na 10 minut, odsącz, opłucz i osusz.

Dorsz:

  • Na każdą porcje połóż po gałązce natki i koperku, owiń plastrem bekonu.
  • Blachę G/N cienko spryskaj Ramą Combi Profi, ułóż porcje dorsza a następnie spryskaj na wierzchu Ramą Combi Profi, wstaw do pieca na 170⁰C na około 8 minut.

Caponata:

  • Wszystkie warzywa pokrój w kostkę, bakłażana wymieszaj z solą morską i odstaw, a następnie wypłucz i osusz ręcznikami papierowymi.
  • W szerokim rondlu na oliwie kolejno zasmażaj warzywa zaczynając od najtwardszych.
  • Następnie dodaj wino, Tomato Pronto i liść laurowy, chwilę duś.
  • Dodaj pozostałe składniki, zagotuj i dopraw do smaku.

Podanie:

  • Na porcelanową G/N wyłóż caponatę, na niej porcję zapieczonego dorsza.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE