https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/policzki-wieprzowe-podane-w-kremowym-sosie-dijonnaise-z-gnocchi-i-zielonymi-warzywami-502763461_1592082794.jpg

Policzki wieprzowe podane w kremowym sosie dijonnaise z gnocchi i zielonymi warzywami

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/policzki-wieprzowe-podane-w-kremowym-sosie-dijonnaise-z-gnocchi-i-zielonymi-warzywami-502763461_1592082794.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Mięso:

  • Oczyszczone policzki wieprzowe zamarynuj w solance (2l wody, 0,030 kg soli i 0,010 kg cukru) na minimum 12 godzin. Następnie opłucz je z solanki.

Wywar:

  • Ugotuj wywar warzywny, włóż do niego policzki i gotuj na wolnym ogniu do miękkości.
  • Ugotowane policzki wyjmij z wywaru i odstaw.

Sos dijonnaise:

  • Wywar przecedź, połącz z Sosem białym i pozostałymi składnikami. Gotuj przez chwilę i dopraw do smaku.

Podanie:

  • Policzki wieprzowe podawaj w kremowym sosie dijonnaise z gnocchi i zielonymi warzywami.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE