https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/jagniecina-w-sosie-wlasym-z-warzywami-504439911_1592084491.jpg

Jagnięcina w sosie własym z warzywami

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/jagniecina-w-sosie-wlasym-z-warzywami-504439911_1592084491.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Mięso

  • Udziec pokrój w dużą kostkę (3 x 4 cm), dodaj Primerbę i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki.
  • Mięso obsmaż na oleju w szerokim rondlu, a następnie wyjmij je.

Sos do duszenia:

  • Do rondla po smażeniu mięsa, dodaj masło, posiekany czosnek, chili, koncentrat pomidorowy i zasmaż. Wlej wino, wodę, wsyp sos pieczeniowy i wymieszaj.
  • Do gotującego się sosu dodaj obsmażone mięso, liść laurowy, kardamon i duś do uzyskania ¾ miękkości.

Warzywa:

  • Dodaj marchew, ziemniaki, rzodkiew, obsmażone całe szalotki z czosnkiem i całość duś.
  • Gdy wszystko będzie już miękkie, dodaj cukinię, fasolkę szparagową i groszek zielony. Całość zagotuj.
  • Na koniec dodaj natkę pietruszki i dopraw według uznania.

Podanie:

  • Jagnięcinę podawaj udekorowaną gałązkami natki pietruszki.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE