https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/sledz-podany-na-puree-buraczanym-z-dodatkiem-ziemniakow-i-marchwi-50255491-676px-x-666px_1582288517.jpg

Śledź podany na puree buraczanym

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/sledz-podany-na-puree-buraczanym-z-dodatkiem-ziemniakow-i-marchwi-50255491-676px-x-666px_1582288517.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Śledź

  • Śledzie pokrój na 20 kawałków, wymocz w wodzie z mlekiem.
  • Wyjmij i osusz. Wymieszaj z olejem i sokiem z cytryny.

Granita

  • Ramę 24% rozprowadź na pergaminie na wysokość 1-2 cm i zamroź.
  • Po wyjęciu z zamrażarki przełóż do naczynia i zmiksuj do uzyskania sypkiej konsystencji. Ponownie wstaw do zamrażarki na ok. godzinę. Potem znów zmiksuj. Przechowuj w zamrażarce w szczelnym opakowaniu.

Purée buraczane

  • Buraki obierz, gotuj z sodą w szybkowarze przez ok. godzinę.
  • Odcedź buraki i miksuj z dodatkiem masła, pokruszonym serem, Barszczem czerwonym Knorr i octem, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.

Podanie

  • Podawaj z cienko pokrojoną marchewką, ziemniakami dowolnie uformowanymi i ugotowanymi w tłuszcz oraz z  cebulką koktajlową.
  • Dodatkowo przystawkę możesz udekorować listkami szczawiu i majonezem  wymieszanym z oliwą szczypiorkową.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE