https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/wegetarianski-burger-z-czerwonej-fasoli-50379491_1592165503.jpg

Wegetariański burger z czerwonej fasoli

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/wegetarianski-burger-z-czerwonej-fasoli-50379491_1592165503.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Burger z fasoli

  • Odsączoną fasolę zmiksuj ręcznym blenderem, zwróc uwagę by pozostawić kawałki fasoli.
  • Dodaj jaja, czerwoną cebulę pokrojoną w drobną kostkę i paprykę pokrojoną podobnie jak cebulę.
  • Dopraw czosnkiem, kminkiem rzymskim, solą i pieprzem.
  • Na sam koniec dodaj bułkę tartą, całość starannie wymieszaj.
  • Uformuj 10 równych burgerów i usmaż je.

Sos cytrynowo – ziołowy

  • Otrzyj skórkę z umytej cytryny. Wyciśnij sok.
  • Majonez połącz ze skórką, dodaj pokrojoną kolendrę i kilka kropli soku z cytryny, tak by sos nie był zbyt rzadki.

Dodatki

  • Pomidory pokrój w plastry, a cytryny w cząstki.

Podanie

  • Bułki podgrzej.
  • Połóż ciepłego burgera z fasoli, połóż plastry pomidora, przesmaruj sosem i przykryj bułką.
  • Podawaj z nachosami, cząstką cytryny i ziołami.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE