https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/dorada-z-krewetkami-i-kalafiorem-na-emulsji-ziolowej-50506913_1592212943.jpg

Dorada z krewetkami i kalafiorem na emulsji ziołowej

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/dorada-z-krewetkami-i-kalafiorem-na-emulsji-ziolowej-50506913_1592212943.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Dorada:

  • Doradę wyfiletuj, przypraw solą morską i usmaż na oliwie z oliwek.
  • W ostatniej fazie smażenia skrop esencją cytrusową.

Kalafior z krewetkami:

  • Kalafiory podziel na małe różyczki, zblanszuj i zahartuj.
  • Razgrzej 60 ml oleju, dodaj fond z owoców morza i podsmaż kalafiora razem z krewetkami.

Emulsja ziołowa:

  • W wysokim naczyniu połącz bazylię, pietruszkę, rucollę, olej i wodę.
  • Całość zmiksuj z dodatkiem esencji Umami i sosu sałatkowego ogrodowego.

Podanie:

  • Emulsję ziołową rozsmaruj na talerzu. Doradę ułóż na wierzchu i dekoracyjnie ułóż kalafiora i krewetki.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE