https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/glazurowany-kurczak-bbq-50503414_1592226952.jpg

Glazurowany kurczak BBQ

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 48,83
Koszt jednej porcji*: 4.88
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

0.00 zł
Food Cost: ...
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/glazurowany-kurczak-bbq-50503414_1592226952.jpg

Składniki

Nazwa Cena (zł) Ilość %FC składnika Wartość
Sól / kg kg 0.04% 0,02 zł
Olej / l l 0.49% 0,24 zł
Cukier brązowy / kg kg 0.18% 0,09 zł
Papryka słodka / kg kg 0.55% 0,27 zł
Udka z kurczaka / kg kg 73.73% 36,00 zł
Esencja Dymna Knorr Professional 0,4 l / l l 14.58% 7,12 zł
Powidła śliwkowe / kg kg 5.75% 2,81 zł
Ketchup Hellmann's 5kg / kg kg 4.67% 2,28 zł
/
kg*
* Ilość podawana jest dla 10 porcji dania
Łączny koszt składników: 48,83
Koszt jednej porcji*: 4.88
Suma składników jednej porcji: 347,50 g

Przygotowanie

1Uda

  • Uda z kurczaka przypraw solą i słodką papryką.
  • Piecz przez 30 minut w temperaturze 120⁰C (w zależności od wielkości udek czas może ulec zmianie).

2Glazura

  • Wymieszaj wszystkie składniki glazury (Esencję Dymną, cukier, powidła, ketchup, olej) i przesmaruj udka. Pozostaw 1/3 glazury.
  • Ponownie wstaw do piekarnika na około 10 minut, temperatura 160⁰C.
  • Po wyjęciu z pieca pędzelkiem przesmaruj pozostałą częścią glazury.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE