https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/zeberka-wolowe-wolno-gotowane-50506618_1592228192.jpg

Żeberka wołowe wolno gotowane

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/zeberka-wolowe-wolno-gotowane-50506618_1592228192.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Żeberka: 

  • Żeberka oczyść, zdejmij błonę i wyporcjuj.
  • Mięso przypraw Przyprawą do mięsa, przesmaruj miodem i esencją dymną.
  • Umieść w workach próżniowych. Gotuj 19 godzin w piecu konwekcyjnym lub w cyrkulatorze w temperaturze 78 stopni.

Sos:

  • Sos od żeberek połącz z sosem Demi Glace Knorr i wodą tak by mieć łącznie 0,5 litra wywaru. Gotuj chwilę na wolnym ogniu. Delikatnie zagęść ciemną zasmażką. Dopraw do smaku esencją dymną.

Ziemniaki:

  • Ziemniaki obierz, pokrój w grube frytki. Obgotuj je we wrzącej wodzie, osusz a następnie usmaż w głębokim tłuszczu. Przypraw wędzoną papryką i przyprawą do frytek i ziemniaków.

Podanie:

  • Wolno gotowane żeberka wołowe podawaj z frytkami i sosem miodowo dymnym.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE