https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/maslany-indyk-z-aromatycznym-sosem-z-mleczkiem-kokosowym-i-chili-50423780_1592261279.jpg

Maślany indyk z aromatycznym sosem z mleczkiem kokosowym i chili

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/maslany-indyk-z-aromatycznym-sosem-z-mleczkiem-kokosowym-i-chili-50423780_1592261279.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Indyk:

  • Filet z indyka dopraw marynatą.
  • Masło pokrój na trójkąty. Obtocz w soli i zamroź, a następnie nadziej nim mięso.
  • Indyka spryskaj Ramą Combi Profi i wstaw do pieca nagrzanego do temperatury 230°C.
  • Po 5 minutach zmniejsz do temperatury 165°C i piecz do miękkości.

Sos:

  • Powstały sos od pieczenia mięsa zalej wodą, zagotuj, przecedź przez drobne sito i połącz z sosem Café de Paris, dodając mleko kokosowe.
  • Sos zgotuj na wolnym ogniu.

Podanie:

  • Indyka podawaj na warzywach, polanego sosem, posypując świeżą kolendrą i chili.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE