https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/kasztany-na-wanilii-z-madagaskaru-50513851_1592808651.jpg

Kasztany na wanilii z Madagaskaru

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/kasztany-na-wanilii-z-madagaskaru-50513851_1592808651.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Kopuła z lodów

  • Uformuj lody w półsferę i odstaw do zamrażarki.

Krem waniliowy

  • Zagotuj śmietankę z cukiem i laską wanilii.
  • Dodaj wcześniej namoczoną żelatynę i odstaw do lodówki na 24 godziny.
  • Po tym czasie ubij masę z odrobiną świeżej śmietanki do konsystencji bitej śmietany. 

Wermiszel kasztanowy

  • Wymieszaj masło, rum, krem i pastę z kasztana na jednolitą masę.

    Marmolada z mandarynki

    • Pokrój mandarynki na małe kawałki.
    • Smaż je ze 100 g cukru pudru i odrobiną wody, aż uzyskasz konsystencje marmolady.

    Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE