https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/mini-tarta-z-egzotyczna-niespodzianka-50513861_1592813336.jpg

Mini tarta z egzotyczną niespodzianką

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/mini-tarta-z-egzotyczna-niespodzianka-50513861_1592813336.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Słodkie ciasto

  • Zmiksuj mąkę, mąkę migdałową z 250 g cukru pudru, sól morską i masło.
  • Następnie dodaj jajka i aromat waniliowy.
  • Powstałą masę odstaw na 30 minut.
  • Uformuj ciasto w mini tarty.
  • Piecz przez 10 minut w 180°C.

Beza

  • Białka połącz ze 100 g cukru, mieszając podgrzej w kąpieli wodnej do temp.50°C.
  • Następnie masę ubij mikserem do uzyskania sztywnej piany dodając w między czasie porcjami 100 g cukru pudru.
  • Wystudzoną pianę za pomocą rękawa cukierniczego wyporcjuj na blachę tworząc długie wałeczki.
  • Bezę susz w 60°C przez 2 godziny w piecu (z wyłączonym obiegiem).

Krem waniliowy

  • Zagotuj śmietankę ze 100 g cukru i laską wanili.
  • Potem dodaj wcześniej namoczoną żelatynę i odstaw do lodówki na 24 godziny.
  • Po tym czasie ubij masę z odrobiną świeżej śmietanki do konsystencji bitej śmietany.

    Dekoracja

    • Do tarty włóż porcję lodów waniliowych Carte d'Or lub sorbet z marakuji Carte d'Or, a dookoła lodów udekoruj kremem waniliowym wyciśniętym ze szprycy cukierniczej.
    • Na koniec dodaj puder ananasowy i bezy.

    Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE