https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/mini-tarta-z-karmelowa-niespodzianka-50513871_1592817274.jpg

Mini tarta z karmelową niespodzianką

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/mini-tarta-z-karmelowa-niespodzianka-50513871_1592817274.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Słodkie ciasto

  • Zmiksuj mąkę, mąkę migdałową, 250 g cukru pudru, 5 g soli morskiej z masłem.
  • Następnie dodaj jajka i aromat waniliowy.
  • Powstałą masę odstaw na 30 minut.
  • Uformuj ciasto w mini tarty.
  • Piecz przez 10 minut w 180°C.

Krem karmelowy

  • Skarmelizuj 150 g cukru pudru, następnie połącz z 1 litrem śmietanki.
  • Dodaj żelatynę i sól morską.
  • Wymieszaj wszystko na jednolitą masę.

Krem waniliowy

  • Zagotuj 1 litr śmietanki dodaj 100 g cukru i laske wanilii.
  • Potem dodaj wcześniej namoczoną żelatynę i odstaw do lodówki na 24 godziny.
  • Po tym czasie ubij masę z odrobiną świeżej śmietanki do konsystencji bitej śmietany.

Dekoracja

  • Do tarty włóż porcję lodów słony karmel, a dookoła lodów za pomocą szprycy cukierniczej ułóż krem waniliowy.
  • Na koniec dodaj posypkę z kulek czekoladowych oraz krem karmelowy.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE