https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/tarta-cytrynowa-z-bezikiem-50513911_1592828604.jpg

Tarta cytrynowa z bezami

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/tarta-cytrynowa-z-bezikiem-50513911_1592828604.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Kruszonka:

  • Za pomocą miksera połącz mąkę, masło (300 gramów), cukier puder (150 gramów) i sól.
  • Piecz przez 15 minut w temperaturze 180 stopni na funkcji pieczenie.

Krem cytrynowy:

  • Zagotuj 250 ml. soku z cytryny.
  • W między czasie utrzyj cukier puder (300 gramów) z jajami.
  • Połącz obie masy i gotuj je  przez 2 minuty.
  • Zdejmij masę z palnika, dodaj pozostałą ilość masła i namoczoną żelatynę. 
  • Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki.

Podanie:

  • Umieść kruszonkę na dnie pucharka do lodów.
  • Ułóż ciastko maślane, na nim umieść sorbet cytrynowy.
  • Za pomocą rękawa cukierniczego wyciśnij krem cytrynowy dookoła sorbetu.
  • Na górze ułóż bezę i posyp otartą skórką z limonki.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE