https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/tartaletka-z-sorbetem-gruszkowym-i-lodami-smietankowymi-50513921_1592831406.jpg

Tartoletka z sorbetem gruszkowym i śmietanką

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/tartaletka-z-sorbetem-gruszkowym-i-lodami-smietankowymi-50513921_1592831406.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Słodkie ciastko:

  • Zmiksuj mąkę, mąkę migdałową, cukier puder (250 gramów), sól morską i masło.
  • Następnie dodaj jajka, wymieszaj i odstaw na 30 minut do lodówki.
  • Ciasto rozwałkuj i wytnij kółka. Umieść w porcyjnych foremkach i piecz przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.

Krem waniliowy:

  • Zagotuj śmietankę, cukier (100 gramów) i ziarna z laski waniliowej.
  • Dodaj namoczoną żelatynę w płatkach, wymieszaj i odstaw do lodówki na 24 godziny.
  • Po tym czasie całość ubij do konsystencji bitej śmietany.

Podanie:

  • Do porcyjnych tartoletek dodaj sorbet gruszkowy, przy pomocy tuby cukierniczej wyszprycuj mus waniliowy i udekoruj świeżą gruszką. 
  • Całość delikatnie posyp pokruszonymi herbatnikami.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE