https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/nova-pavlova-50513665_1592831557.jpg

Nova Pavlova

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/nova-pavlova-50513665_1592831557.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Beza

  • Białka połącz z cukrem, mieszając podgrzej w kąpieli wodnej do temp.50°C.
  • Następnie masę ubij mikserem do uzyskania sztywnej piany dodając w między czasie porcjami 50 g cukru pudru.
  • Wystudzoną pianę za pomocą rękawa cukierniczego wyporcjuj na blachę tworząc długie wałeczki.
  • Bezę susz w 60°C przez 2 godziny w piecu (z wyłączonym obiegiem).

Krem waniliowy

  • Zagotuj śmietankę, 100 g cukru pudru i wanilię.
  • Potem dodaj wcześniej namoczoną żelatynę i odstaw do lodówki na 24 godziny.
  • Po tym czasie ubij masę z odrobiną świeżej śmietanki do konsystencji bitej śmietany.

Dekoracja

  • Umieść frużelinę truskawkową na dnie pucharka do lodów.
  • Dodaj świeże owoce, a na to połóż ciastko.
  • Następnie dodaj porcję sorbetu truskawkowego Carte d’Or.
  • Za pomocą rękawa cukierniczego, w około sorbetu, wyciśnij krem waniliowy w kształt stożków.
  • Całość udekoruj wałeczkami z bezy i ziołami.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE