https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/lasagne_1593611029.jpg

Wegetariańska Lasagne z bukietem sałat i oliwą

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/lasagne_1593611029.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Farsz do lasagne

  • „Jak Mielone” połącz z wodą i gotuj przez 5 minut na małym ogniu.
  • Na 50 ml oleju podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę oraz pozostałe warzywa starte na tarce jarzynowej.
  • Dodaj pomidory, koncentrat pomidorowy i zasmażaj przez chwilę, połącz z „Jak Mielone” dopraw posiekanym czosnkiem, pieprzem i 20 g soli.

Sos beszamel

  • Z oleju i mąki przygotuj zasmażkę, dodaj ciepłe mleko, gałkę muszkatołową, pozostałą ilość soli i zagotuj.

Lasagne

  • Blachę G/N (1/1) przesmaruj sosem beszamel, ułóż warstwę makaronu, część farszu do lasagne, część sosu beszamel posyp startym serem.
  • Wszystkie czynności powtórz aby powstały cztery warstwy makaronu. Ostatniej warstwy nie posypuj serem. Gotuj pod przykryciem w piecu przez 30 minut posyp serem i zapiekaj w temperaturze 160°C przez 10 minut.
  • Wyporcjowaną lasngne podawj z bukietem sałat i oliwą.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE