https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/io-4953_1593613951.jpg

Wegetariańska grecka musaka

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/io-4953_1593613951.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Farsz do musaki

  • „Jak Mielone” połącz z 1 litrem wody i gotuj przez 5 minut na małym ogniu.
  • Na 50 ml oleju podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę dodaj wino, zredukuj, wymieszaj z „Jak Mielone” pomidorami konserwowymi, przypraw solą, czosnkiem i cynamonem.
  • Całość redukuj do konsystencji sosu.

Bakłażany

  • Bakłażany oczyść i pokrój na krajalnicy w cienkie plastry, posyp solą by pozbyć się goryczy i zapiecz w piecu.

Puree

  • Zagotuj 2 litry wody, zdejmij z ognia, ostudź do temperatury 80-85⁰C.
  • Wsyp Puree ziemniaczane, wymieszaj i odstaw na 2-3 minuty, a następnie jeszcze raz krótko zamieszaj.

Musaka

  • Blachę G/N wysmaruj tłuszczem i obsyp bułką tartą.
  • Następnie ułóż warstwami: bakłażany, farsz, starty ser i puree ziemniaczane.
  • Na wierzchu posyp startym serem mozzarella i ułóż cienkie plasterki pomidora.Musakę zapiecz.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE