https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/io-5115_1595499818.jpg

Burgery buraczane z domowym sosem BBQ

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/io-5115_1595499818.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Wykonanie

  • Kaszę jaglaną wypłucz, rozgotuj w osolonej wodzie i wystudź.
  • Na suchej patelni upraż słonecznika.
  • Buraki obierz i zetrzyj na tarce jarzynowej.
  • 80 g cebuli i 10 g czosnku pokrój w kostkę i zasmaż na oleju.
  • Kaszę wymieszaj ze słonecznikiem, burakami, cebulą, posiekaną natką pietruszki, oliwą z oliwek, 30 ml sosu sojowego, kolendrą, startym imbirem, płatkami chili, 5 g soli i pieprzem.
  • Uformuj 10 burgerów i upiecz w piecu.

Sos BBQ

  • Cebulę, czosnek, paprykę chili pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z ketchupem, cukrem, miodem, sosem sojowym, octem, sosem Worcestershire  i esencją dymną.
  • Cukinię pokrój w plastry, cebulę w cząstki, pak choy rozdziel i przesmaż na oleju, dopraw solą.

Podanie

  • Bułkę przekrój na pół, delikatnie opiecz. Bułkę posmaruj sosem,  ułóż burgery, warzywa i przykryj bułką.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE