https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/pieczen-z-soczewicy-z-marchewka-orzechami-i-sosem-pomidorowym_1596796445.jpg

Pieczeń z soczewicy z marchewką, orzechami i sosem pomidorowym

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/pieczen-z-soczewicy-z-marchewka-orzechami-i-sosem-pomidorowym_1596796445.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

  • Soczewicę wypłucz pod bieżącą wodą, zalej 1 litrem wody i gotuj na małym ogniu przez około 20 minut, aż cała ciecz zostanie wchłonięta. Pozostaw do wystudzenia.
  • Marchew obierz i zetrzyj na tarce. Orzechy posiekaj.
  • Soczewicę wymieszaj z przyprawą do mięs, orzechami, marchewką, mąką ryżową oraz mączką migdałową.
  • Uformuj 2 pieczenie i umieść je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj po wierzchu olejem. Piecz około 40 minut w piecu rozgrzanym do 180°C.
  • Na oleju podsmaż pokrojone w kostkę cebulę, czosnek, chilli i zalej 400 ml wody. Dodaj sos Napoli i wymieszaj. Gotuj kilka minut. Na koniec dodaj peperonatę i oregano. Przed podaniem delikatnie zmiksuj sos.
  • Serwuj z sałatami polanymi oliwą.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE