https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/indyjski-dhal-z-soczewica-batatami-i-szpinakiem_1596807783.jpg

Indyjski Dhal z soczewicą, batatami i szpinakiem

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/indyjski-dhal-z-soczewica-batatami-i-szpinakiem_1596807783.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

  • Cebulę i czosnek zeszklij na oleju sezamowym wymieszanym z olejem razem z imbirem, chili, kurkumą i kuminem.
  • Dodaj bataty, soczewicę. Chwilę podsmaż a natęstępnie zalej wywarem.
  • Gotuj na wolnym ogniu aż bataty zmiękną a soczewica wchłonie większą część płynu. Pod koniec gotowania dodaj sos Pang Gang.
  • Na końcu dodaj szpinak i ewentualnie dopraw do smaku.
  • Podawaj z posiekaną, świeżą bazylią tajską lub kolendrą.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE