https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/chrupiaca-tarta-mala_1599567977.jpg

Chrupiąca tarta z warzywami i orzechami włoskimi

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/chrupiaca-tarta-mala_1599567977.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

  • Zagnieć mąkę ze 120 g masła, jogurtem, 1 jajkiem, 5 g soli i oliwą. Uformuj, a następnie rozwałkuj ciasto i przełóż na posmarowaną tłuszczem formę do tarty. Spód ciasta nakłuj kilka razy widelcem.
  • Tak przygotowane ciasto schłodź w lodówce przez 30 minut, a następnie piecz 10 minut w piecu nagrzanym do temperatury 180°C.
  • Brokuły oczyść i podziel na mniejsze różyczki. Marchew oraz pieczarki pokrój w cienkie plasterki i podsmaż na oleju. Dopraw 2 g soli.
  • Puree ziemniaczane wymieszaj w wodzie o temperaturze 80°C. Przypraw 2 g soli, gałką i tymiankiem, dodaj jajko, ser i wymieszaj.
  • Rozłóż przygotowane puree na spodzie ciasta a następnie ułóż warzywa. Posyp grubo posiekanymi orzechami włoskimi.
  • Piecz tartę warzywną przez 30 minut w temp. 160˚C. Wyjmij z piekarnika i  odczekaj 5-10 minut przed pokrojeniem.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE